Somogyi siker az országos TFA versenyen

A IX. TFA-Hungary Bajnokságot („Legerõsebb Tûzoltók Versenyét”) Budapesten rendezték meg a Mûvészetek Palotája mellett május 17-én. A versenyre összesen százötvennyolc tûzoltó nevezett, Somogyból huszonegy fõ vett részt a küzdelemben.

A bajnokság célja az volt, hogy a civil társadalomnak bemutassák a speciális tûzoltói beavatkozások során fellépõ fizikai igénybevételt versenyszerû keretek között. Korcsoportonkénti kategóriákban egyéni és csapatteljesítményeket is értékeltek.


Somogy megyébõl a barcsi tûzoltóságról hatan, a kaposváriak öten, a marcaliak négyen, a nagyatádiak ketten, siófokról egy fõ, a KÖTÉL Egyesület tagjai közül hárman indultak a megmérettetésen.

A versenyzõknek négy állomáson idõre kellett végrehajtaniuk a nagy fizikai állóképességet is igénylõ feladatokat, mint például 2 darab 80 méteres tömlõ húzása az adott jelig, 6 kg-os kalapáccsal 50-50 ütés mérése egy ”kalapács-doboz” aljára és tetejére, 80 kg-os bábu cipelése 100 méteren keresztül, 2,5 méter magas akadályfal leküzdése kötél segítségével, 12 emelet magasra felfutás légzõkészülékkel.

„Önkéntes tûzoltó egyéni” kategóriában elsõ helyen ifj. Bodó László, második helyen Veres Soma – mindketten a KÖTÉL Egyesület tagjai – végzett.

 „TFA” kategóriában is ifj. Bodó László nyakába akasztották az aranyérmet, így az abszolút egyéni kategóriában a harmadik helyezett lett.

„Önkéntes tûzoltó csapatverseny” kategóriában a KÖTÉL Egyesület csapata ezüst érmet szerzett.

„TFA30” korcsoportban Fehér György tû. õrm. (Nagyatád HTP) a hatodik, „TFA35” korcsoportban Endrédi Ádám tû. õrm. (SomogyMKI) az ötödik helyezést érte el.

Fotók: KÖTÉL Egyesület és Murai László

Kapcsolódó képtár:

Forrás: http://somogy.katasztrofavedelem.hu