Erejüket is bizonyították tûzoltóink (Nógrád)

A Balassagyarmati Hivatásos Tûzoltó-parancsnokság tûzoltói is részt vettek a május 17-én Budapesten megrendezett TFA - Hungary országos és meghívásos nemzetközi bajnokságon, vagyis a legerõsebb tûzoltók versenyén.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság, a Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Budapesti Tûzoltó Szövetség által szervezett erõpróba látványosan illeszti be a tûzoltók mindennapi munkáját versenyszerûen mérhetõ keretek közé. A megmérettetésre több mint kétszáz egyéni versenyzõ adta le nevezését, akik harmincegy hivatásos tûzoltóságot, hat önkéntes tûzoltó egyesületet, hét katasztrófavédelmi igazgatóságot képviseltek, illetve jöttek versenyzõk Szlovákiából és Csehországból is. Öt korcsoportban, hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi kategóriában mérték össze erejüket a rajthoz állók, a csapatverseny sorrendje pedig a szervezeti egységenkénti legjobb három eredmény alapján, kategória, korcsoport nélkül alakult ki.

Nógrád megyébõl a Balassagyarmati Hivatásos Tûzoltó-parancsnokság tûzoltói vettek részt a versenyen, akik az alábbi eredményekkel zárták az erõpróbát:

  • Babcsány Tamás tûzoltó zászlós egyéni összetettben 10., egyéni korcsoportjában 4. helyezést ért el.
  • Pásztor János tûzoltó fõtörzsõrmester egyéni összetettben 105., egyéni korcsoportjában 22. helyezést ért el.
  • Rigó Richárd tûzoltó törzsõrmester egyéni összetettben 59., egyéni korcsoportjában 24. helyezést ért el.
 
Kapcsolódó képtár: