Szegedi tûzoltó a világversenyen

A hazai rendezésû TFA (Toughest Firefighter Alive, szabad fordításban "a legerõsebb tûzoltók versenye") során elért eredménye alapján a Szegedi Hivatásos Tûzoltó-parancsnokság állományából Rasztik Ferenc tûzoltó õrmester meghívást kapott a hatfõs nemzeti csapatba, amely a hétvégén a lengyelországi Torun városában mérte össze erejét a világ 17 országának csapataival.

Az erõpróba látványosan illeszti be a tûzoltók mindennapi munkáját versenyszerûen mérhetõ keretek közé: a feladatok között szerepel tömlõhúzás és összetekerés, kalapácsolás öt kilós kalapáccsal, 15 kilós kanna cipelése, egy 80 kilogrammos bábu vontatása, palánk átmászása, tömlõfelhúzás és lépcsõfutás. Ezeket a feladatokat a lehetõ leggyorsabban kell teljesíteni a versenyzõnek - többségét légzõkészülékkel.


A tûzoltók két versenysorozatban - TFA és Firefighter Combat Challlenge - egyénileg, párban és csapatban is megmérettették magukat. A magyar csapat tagjaként a szegedi versenyzõ (a csoportképen középen) a világ minden részérõl érkezõ 260 induló közül a TFA versenyen az 53. helyen végzett, míg a magyar csapat az összesített eredmény alapján az elõkelõ 15. helyen zárt a fizikailag embert próbáló rendezvényen.

(Fotó: CSMKI)

Kapcsolódó képtár: 0703 Toughest Firefighter Alive